LiindaKaarlsson

Direktlänk till inlägg 24 juli 2011

:(

Av Linda Karlsson - 24 juli 2011 23:36

 

”Han hade mycket ammunition kvar”

Massakern kunde ha kostat ännu fler liv

Massakern på Utøya krävde minst 86 liv, men kunde ha blivit ännu värre.

När den norska polisen stoppade Anders Behring Breivik hade han mycket ammunition kvar – till båda sina vapen.

Under söndagkvällens presskonferens från polishuset i Oslo gav polisen några nya besked, men många frågetecken kvarstår fortfarande.

Vad som är fastställt är att massakern på Utøya kunde ha blivit än mer blodig.

När Anders Behring Breivik efter över en timmes besinningslöst skjutande till slut greps hade han mycket ammunition kvar.

– Han hade betydande mängd ammunition till bägge vapnen, säger polischefen Sveinung Sponheim.

Hur mycket då?

– Det var många skott.

Enligt tidigare uppgifter skulle 32-åringen ha haft slut på ammunition och därför frivilligt överlämnat sig till polisen.

Fanns polis på Utøya

På presskonferensen framkom att en polisman skulle funnits på Utøya under AUF:s läger.

– Det var en polisman som på privat betald övertid skulle verka som vakt på Utøya, säger Sveinung Sponheim.

Några mer detaljer om polismannen ville man inte lämna. Tidningen VG skriver dock att polismannen sköts ihjäl under massmordet och att hans anhöriga är underrättade. Enligt VG har polismannen i flera år anlitats som vakt på lägret.

Polisen som var på ön, var han beväpnad?

– Nej, det är inget som vi vet något om. Det är inte normalt i alla fall på ett sådant uppdrag, säger Johan Fredriksen, stabschef vid Oslopolisen, till Aftonbladet.

Var det han som slog larm?

– Vi måste förhålla oss till att det är många saknade, det är många mördade. Det kan hända att det är en del av saken.

Ni har inte hört av honom?

– Nej.

Polisen uppgav att antalet saknade efter bombdådet på regeringsbyggnaden fortfarande är oklart.

Det ska fortfarande finnas döda inne i byggnaden. Polisen kan ännu inte svara på när man tror att sökarbetet är färdigt.

Kontrollerar uppgifter

Den norska polisen arbetar nu med att kontrollera Behring Breiviks uppgifter om att han skulle agerat helt på egen hand.

– Även om han själv sagt att han varit ensam om detta är det viktigt att vi själva blir säkra på det genom våra efterforskningar.

Man har ännu inte funnit några bevis på att han genomfört terroristattentatet i samarbete med någon större gruppering. Dessutom undersöker polisen nu noggrant det 1 500 sidor manifest som 32-åringen gjorde offentligt bara timmar innan attacken.

– Allt som han sagt blir kontrollerat genom annan efterforskning. Vi har utredare som går igenom manifestet, något mer kan jag inte säga om det. Det är ganska många sidor, så det kommer att ta tid, säger Sponheim.

Får utländsk hjälp

Till sin hjälp i arbetet har polisen mottagit internationell hjälp.

– Vi samarbetar med utländska kollegor, och skickar ut meddelande i systemet på engelska, bland annat via Interpol. De är också uppdaterade om hur vår utredning går.

Från Metropolitan Police i London har man fått hjälp av en rättsmedicinsk expert.

På frågor om varför man inte använt polishelikoptern för att snabbare komma ut och stoppa Behring Breivik förklarar polisen att den inte klarar av att frakta den polisstyrka som senare tog sig ut på ön.

Använde dumdumkulor

Nyhetsbyrån AP rapporterar att Anders Behring Breivik vid sin attack använde sig av så kallade dumdumkulor. Det är Colin Poole, chefskirurg vid Ringerike sjukhus nordöst om Oslo, som uppger att man behandlat 16 skjutna patienter, men inte hittat en enda hel kula.

– De här kulorna mer eller mindre exploderar i kroppen. De orsakar inre skador som är otroligt hemska, säger han till AP.

Dumdumkulor är konstruerade så att de vid träff går sönder och orsakar långt större skada än vanliga kulor. De är också lättare än vanliga kulor och därför mer träffsäkra över olika distanser.


Tycker sjukt synd om Norge ! :( <3333

Aja,skriver om veckan i nästa inlägg ! ;)

(Tror jag...)

Hej Då ! <33

 
 
värmlands tjej

värmlands tjej

24 juli 2011 23:40

hehe måste bara säga att ja har en kompis som heter EXAGT samma namn å efternamn som dig å stavas exagt samma i alla bokstäver oxå :D

http://MyBloggNotYours.bloggplatsen.se

Linda Karlsson

25 juli 2011 13:21

HAha,Kulit ! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Karlsson - 4 augusti 2011 12:15

Jag ska tyvärr inte blogga på denna blogg länge ;) Jag bloggar på en annan blogg :P Och den heter likadant som den här ;) Fast på en anna blogg sida ;D ♥ Wilma,du SKA ändå hjälpa mig med en header :O Och den måste vara 980 pixlar :/ ...

Av Linda Karlsson - 1 augusti 2011 12:18

Dagen kommer spenderas uppe i Våran Sommar-stuga ;) Det är bara för att dom som äger den(Min moster,Louise,Fredrik och Daniel) Ska åka till Danmark ! :D ♥ Um,och vi kommer inte vara själa där. Tony (Inte riktigt min Familj) Och hans fl...

Av Linda Karlsson - 31 juli 2011 16:16


Du kan ångra.  Du kan skämmas. Du kan gråta. Men varför se tillbaka när du aldrig vet vad som händer i framtiden? Öppna ögonen och se ljuset. Du behöver inte ångra någonting för allt du gör själv leder dig till dina glada stunder. Du kan skä...

Av Linda Karlsson - 30 juli 2011 13:09

Japp,igår köpte Mamma en Dator till miig :D <33 Älskart... Idag blir det nog bara att slappa.. Eller nej,jag och mamma ska in till Skövde och hjälpa Kim att flytta. :/ Igen.... Emh,just nu (tror jag) Åker Wilma cross,någostans ;D lite ...

...

Av Linda Karlsson - 29 juli 2011 16:16

Nu,eller snart,blir det att först åka till Present-Boden och sen in Till Skövde för att Kanske köpa en Dator till miig (ÄNTLIGEN) Men det är bara kanske:( ♥ Eh,som ni ser har jag ändrat lite på Bloggen,lite Färger och sånt.. Men Wilma ko...

Presentation


Jag heter Linda ;)
Jag lever mitt ganska så tråkiga liv i Töreboda.
Älskar att Dansa :)
Asså Hiphop och sånt inte Vals... :D

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni ha mer i Bloggen ?? ;D ♥
 Mode
 Wilma
 Vet inte
 Bilder
 Musik
 Smink
 Kändisar
 Film
 Skolan
 Länkar
 Veckans blogg
 Sno Stilen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards